نرم افزار ساخت موشن گرافیک امکان طراحیهای حرفهای و ساخت ویدئوهای موشن باکیفیتی را فراهم میکند که امری کاملا تخصصی است. انتخاب اینکه از چه نرمافزاری برای طراحی موشن گرافی استفاده کرد، کار سادهای نیست و به نوع سناریو و سفارشی که مشتریان برای دریافت این ویدئو میدهند، بستگی دارد. در این نوشته قصد داریم بهترین نرمافزارها برای طراحی و ساخت انواع موشن را معرفی کنیم که شاید شما مشتاق باشید کمی بیشتر در مورد آنها بدانید. هر یک از این نرمافزارها کارایی منحصر به فردی دارند و گاهی لازم از تعدادی از آنها در کنار هم استفاده کرد تا موشن گرافیک خوبی را طراحی کرد.

بهترین نرم افزار ساخت موشن گرافیک
افترافکت، فوتوشاپ، پریمیر، سینما فوردی، مایا، نیوک و ایلاستریتور از جمله نرم افزارهایی هستند که برای طراحی و ساخت موشن گرافیک به کار میروند. اگر بخواهیم در بین این 4 مورد بهترین آن را معرفی کنیم، قطعا نرم افزار افترافکت یکی از اصلیترین و پرکاربردترین نرمافزارها در ساخت موشن گرافیک است که اگر علاقه بسیاری در این زمینه دارید، پیشنهاد ما به شما این است که در درجهی اول به دنبال یادگیری این نرم افزار کاربردی باشید. اما در کنار آن نرمافزارهای دیگری چون فوتوشاپ و پریمیر هم یاد بگیرید. در ادامه با هر یک از این نرمافزارها و برنامهها بیشتر آشنا میشویم.

نرم افزار افترافکت
افترافکت یکی از کاربردیترین نرم افزارها برای طراحی و ساخت موشن و انیمیشن است که در متحرکسازی تمامی المانها و کاراکترها طراحی شده نقش اساسی دارد. استفاده از این نرمافزار به کاربران این امکان را میدهد که تمامی سناریوی خود را به صورت کاملا خلاقانه و تصاویر متحرک حتی در محیط 2 بعدی به بهترین صورت ممکن پیادهسازی کنند و ویدئوی جذابی را برای مخاطبان خود تهیه نمایند. تقریبا تمامی آنچه که باید در ساخت موشن انجام دهید را میتوانید در این نرمافزار پیدا کنید. در آموزش نرم افزار افترافکت، بهتر است این 3 موضوع را به خوبی یاد بگیرید تا بتوانید موشن گرافیکهای حرفهای و کاربردی طراحی کنید:
• مرورگر افکتها (Effects Browser): مرورگر افکتها شامل افکتهای بسیاری است که شما میتوانید تنها با یک درگ و دراپ آن را به لایههای تصویری ویدئوی خود اضافه نمایید و سناریو را با طرحهای متنوع و جذابی طراحی و به مرحلهی اجرا برسانید.
• تایم لاین (Time Line): تایم لاین افترافکت همانند دیگر نرمافزارهای ویرایش ویدئو عمل میکند و شما میتوانید کلیهی عناصر موجود را به همراه زمان نمایش آنها در فیلم مدیریت کنید.
• پنل کامپوزیشن (Composition Panel): پنل کامپوزیشن یکی از قسمتهای مهم این نرم افزار است که این امکان را به شما میدهد تا به راحتی بتوانید ویدئوی خود را به صورت آنلاین و لحظهای تماشا کنید و در صورت وجود هر گونه ایرادی آن را رفع و جذابتر کنید.
اگر در رابطه با مراحل ساخت موشن گرافیک اطلاعات کافی ندارید، حتما این مقاله را بخوانید.

نرم افزار فوتوشاپ
تمامی تصاویر و کاراکترهایی که برای ساخت ویدئو موشن گرافیک طراحی میشود، معمولا در فوتوشاپ ایجاد میشوند. شما به عنوان کسی که دوست دارید در زمینه موشن گرافیک فعالیت کنید، باید توانایی خوبی در کار کردن با این نرم افزار داشته باشید و بتوانید فعالیتهایی از جمله طراحی تصاویر انیمیشن، انجام تغییرات، ساخت گیفت و … را به صورت کاملا خلاقانه انجام دهید.

نرم افزار ایلاستریتور
نرم افزار ایلاستریتور هم تقریبا شبیه به فوتوشاپ عمل میکند. با این تفاوت که معمولا در فوتوشاپ تصاویر بر اساس پیکسل و در ایلاستریتور بر پایهی بردار طراحی و ویرایش میگردد. المانهای گرافیکی دو بعدی معمولا توسط این نرمافزار راحتتر از فوتوشاپ طراحی میشود و اگر قصد طراحی عناصر و کاراکترهای دو بعدی برای ساخت موشن گرافیکهای چند بعدی دارید، بهتر است کار با نرم افزار ایلاستریتور را بر فوتوشاپ ترجیح دهید. به صورت کلی نرمافزارهای ادوبی در این زمینه کاربردهای فراوانی دارد و کمک بسیاری در ساخت و متحرک ساختن عناصر گرافیکی میکند.

نرم افزار پریمیر پرو
پریمیر یکی از نرمافزارهای کاربردی و مهم در صنعت موشن گرافیک است که برای تدوین ویدئو و ویرایش آن استفاده میشود. معمولا از این نرم افزار برای تدوین استراتژیهای لازم ساخت موشن گرافیک استفاده میکنند و برای طراحی آن از پایه معمولا به سراغ نرم افزار افتر افکت میروند. از جمله قابلیتهای ویژهی این نرم افزار عبارت است از :
• ویرایش و ساخت انواع ویدئو با فرمتهای متفاوت
• تبدیل فرمتهای صوتی و تصویری
• ایجاد انواع افکتها بر روی برنامه
• تغییر در سرعت پخش ویدئو
• تدوین فیلمها در کمترین زمان ممکن
• طراحی منحصر به فرد

نرم افزار سینما فوردی(Cinema 4D)
اگر در ابتدای راه آموزش و یادگیری طراحی موشن گرافیک هستید، بهتر است در ابتدا به سراغ فراگیری این نرم افزار نیایید. پس از آنکه افترافکت، فوتوشاپ و ایلاستریتور را یاد گرفتید، میتوانید وارد مرحلهی پیشرفتهی این صنعت شود و طراحی انیمیشنهای 3 بعدی را در نرم افزار سینما فوردی یاد بگیرید. از جمله قابلیتهایی که این نرم افزار دارد، عبارت است از :
• امکان مدلسازی تمامی عناصر گرافیکی
• طراحی 3 بعدی
• نورپردازی
• اعمال صدها افکت متناسب با برندینگ و سلیقه مخاطبین
• متحرکسازی تصاویر و عناصر
• متریال سازی

نرم افزار مایا(Maya)
مایا یکی از پیشرفتهترین نرمافزارهایی است که در این حوزه کاربرد دارد. با استفاده از مایا میتوانید موشن گرافیکها و انیمیشنهای 3 بعدی جذابی را بسازید که امکان ساختن آن در نرمافزارهای دیگری چون سینما فوردی نیست. معمولا بسیاری از موشن گرافیستهای حرفهای و استودیوهای بزرگی که در این زمینه فعالیت میکنند، از این نرم افزار برای طراحیهای خود استفاده میکنند. پس اگر دوست دارید یک روزی در چنین استودیوهایی کار کنید و حقوق زیادی داشته باشید، حتما در سطح پیشرفته به سراغ یادگیری نرم افزار مایا بروید و تمامی قابلیتهای آن را به صورت کاملا کاربردی یاد بگیرید.

نرم افزار نیوک (Nuke)
نیوک یکی دیگر از نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک است که در سطح کاملا پیشرفتهی آن استفاده میشود. اگر کاربران و مخاطبین حرفهای دارید و میخواهید پیام بزرگی را به صورت تاثیرگذار به مخاطبین منتقل کنید، یادگیری این نرم افزار برای ساخت موشن را فراموش نکنید. معمولا شرکتهای بزرگ که کارهای حرفهای انجام میدهند از این نرم افزارها برای تهیه موشن گرافیک خود استفاده میکنند که طبیعتا قیمت موشن گرافیک را نسبت به دیگر مدلهایی که با افترافکت طراحی و ساخته میشود، افزایش میدهد.
تا به اینجا ما 7 نرم افزار موشن گرافیک که به صورت کاملا کاربردی و حرفهای در این صنعت استفاده میشود را معرفی کردیم. امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات مختصر و مفیدی را در این زمینه برای شما بیان کرده باشیم. شما چه نرم افزارهای دیگری را میشناسید؟ خوشحال میشویم نظرات، انتقادات و پیشنهادات شما را در قسمت دیدگاه این مطلب ببینیم.